Deadband

Deadband

(گاهی اوقات به نام یک منطقه بی طرف یا منطقه مرده) فاصله یک دامنه سیگنال و یا گروه که در آن هیچ عملی رخ نمی دهد است (سیستم است «مرده» – یعنی خروجی صفر است). مناطق Deadband را می توان در رگولاتور ولتاژ و کنترل دیگر استفاده می شود برای جلوگیری از نوسان یا چرخه فعال-غیر فعال کردن تکرار (به نام ‘شکار در سیستم های کنترل نسبی).

نوار مرده

(که گاهی باند یا محدوده بی طرف هم نامیده می شود)، به فاصله دامنه یک باند یا سیگنالی اطلاق می شود که درآن هیچگونه اتفاق و پدیده ای رخ نمی دهد(سیستم مرده است؛ یعنی خروجی صفر است). محدوده نوار مرده را می توان در تنظیم گرهای ولتاژ و دیگر عملیات کنترلی، جهت جلوگیری از نوسان یا تکرار چرخه فعال و غیر فعال (به اصطلاح “شکار” در سیستم های کنترل نسبی) به کار برد.

مدت زمان حالت مرده یک سیستم را، نوار مرده می نامند.
مدت زمان حالت مرده یک سیستم را، نوار مرده می نامند.

تنظیم گر های ولتاژ (رگولاتور ها)

در برخی از پست های برق رسانی، تنظیم گرهایی به منظور نگهداری ولتاژ در محدوده های از پیش تعیین شده وجود دارند. اما هنگامیکه هیچ تغییری رخ نمی دهد، طیف وسیعی از ولتاژ را خواهیم داشت. بعنوان مثال بین ولتاژ های 118-112 ولت (در اینجا نوار مرده 6 ولت است) و یا بین 125-115 ولت (که در اینجا هم نوار مرده 10 ولت می باشد)

ورودی و خروجی یک اپراتور نوار مرده
ورودی و خروجی یک اپراتور نوار مرده

پس افت

دندانه های منحنی چرخ دنده (پس افت ها)، نمایانگر نوار مرده هستند. زمانی که دندانه ها جا نیفتاده اند هیچ حرکتی در دو جهت شفت ورودی به خروجی وجود ندارد. همچنین پیچ های هدایتگر بطور کلی دارای پس افت و متعاقبا نوار مرده می باشند که هنگام تنظیم موقعیت، به خصوص در سیستم های ،CNC می بایست در محاسبات به عنوان ذخیره موجود باشند. هنگامی که با نبود مهار کننده های مکانیکی پس افت مواجه شدیم، با کنترل و همچنین اضافه کردن مقادیر نوار مرده بر بردار موقعیت، در هر زمان که جهت معکوس باشد، می توان پس افت را جبران کرد.

پس افت حالت مکانیکی نوار مرده است
پس افت حالت مکانیکی نوار مرده است

مقایسه نوار مرده و پسماند

نوار مرده با پسماند متفاوت است. برخلاف نوار مرده، در پسماند هیچ منطقه مرده ای وجود ندارد. پس بنابراین خروجی همیشه در یک جهت و یا در جهت دیگری است. در دستگاه های با حافظه دارای پسماند، حالات قبلی سیستم به وضع و حالات سیستم درآینده غلبه می کند. نمونه هایی از دستگاه های با پسماند در حالت تک ترموستات قرار دارند و دارای زنگ هشدار دودی می باشند.

ترموستات

ترموستات های ساده (تک ترموستات)، نمایانگر پسماند هستند. به عنوان مثال ترموستات کوره تعبیه شده در زیرزمین یک خانه، با افت دمای ترموستات به 18 درجه سانتیگراد، بطور خودکار عمل میکند و همچنین با افزایش دمای ترموستات به 22 درجه سانتیگراد، خاموش می شود. پس هیچ تغییرات دمایی در خانه رخ نمیدهد؛ گرم نمی شود و سرما به آن راه ندارد (کوره خاموش یا روشن باشد). ترموستاتی که در حالت تک دما و خودکار تنظیم شده است، سرد و گرم شدن سیستم را کنترل می کند. همچنین این مورد بدون تغییر حالتی است که نشانگر یک نوار مرده در اطراف دمای سیستم می باشد. هنگامیکه سیستم گرمایش روشن باشد فقط قسمت انتهایی پایینی نوار مرده بالاتر از دمای گرمایش است. قسمت انتهایی بالایی نوار مرده پایین تر از دمایی است که سیستم تهویه هوا با آن شروع به کار میکند.

هشداردهنده

یک آشکار ساز دود، یک مثال از پسماند است، نه نوار مرده. آشکارساز دود تعبیه شده در سقف آشپزخانه به محض اینکه مقدار دود به سطح شروع معینی ، X ، برسد فعال میشود و تا زمانیکه مقدار دود تا حد Y کاهش یابد، در حالت هشدار دادن قرار میگیرد. پس از آن آشکارساز به صورت خودکار به حالت عادی بازمیگردد. پسماند در اینجا تفریق Y از X است.

دکمه بازگشت به بالا
Open chat
چطور می تونم کمکتون کنم ؟
چطور می تونم کمکتون کنم ؟