ویلیس کریر
ویلیس هاویلند کریر (Willis Haviland Carrier) مخترع تهویه مطبوع و بنیانگذار شرکت کریر است.
او یک قرن پیش در شمال شرقی ایالاتمتحده آمریکا کار میکرد.
ویلیس کریر در ۱۹۱۵
متولد
۲۶ نوامبر ۱۸۷۶
آنگولا، نیویورک
مرگ
۷ اکتبر ۱۹۵۰ میلادی (۷۳ سال)
نیویورک سیتی، نیویورک
ملیت
آمریکایی
رشته فعالیت
مهندس و مخترع
دلیل شهرت
اختراع تهویه مطبوع و بنیانگذاری شرکت کریر
زندگی و کار
ویلیس هاویلند کریر تنها فرزند یک خانواده پرجمعیت بود که تمام دوران کودکی خود را در بین بزرگسالان خانواده از قبیل پدربزرگ و مادربزرگ و عموی خود گذراند.
او پس از گذراندن دوران متوسطه وارد دانشگاه کورنل در شهر ایتاکا در ایالت نیویورک گردید و در دوران کارشناسی باوجود بورسیه بودن جهت کسب درآمد، مجبور بود کارهایی از قبیل چمن زدن، هیزم ریختن در کورهها و غیره را انجام دهد.
او در ژوئن ۱۹۰۱ با در دست داشتن مدرک مهندسی مکانیک به استخدام شرکت بوفالو درآمد و شروع به طراحی دستگاههای حرارتی، جهت خشککردن رطوبت الوار و قهوه نمود.
کریر در این دوران به این نتیجه رسید که اطلاعات موجود بههیچعنوان جهت طراحی یک سیستم مهندسی کارآمد کافی نبوده و از آن رو او خود شروع به تحقیق درزمینهٔ حرارت هوای خروجی که از روی لولههای بخارآب عبور میکند، نمود و به نتایج شگفتانگیزی رسید و این امر در همان ابتدا مبلغی معادل ۴۰٬۰۰۰ دلار برای شرکت صرفهجوئی به ارمغان آورد که این مبلغ صرف اصلاح دستگاههای ضعیف از قبل طراحیشده گردید.
کریر در سال ۱۹۰۲ اولین سیستم تهویه مطبوع خود را طراحی نمود.
مشتری او چاپخانهای بود که با مشکل چاپ رنگ روبرو بود چون تغییر در گرما و رطوبت محیط موجب تغییر در همنشینی رنگها میشد. نزدیک به دو دهه اختراعات کریر این مکان را فراهم آورده بود تا در محیط های صنعتی دما ورطوبت بهصورت علمی تحت کنترل دربیاید.
در سال ۱۹۰۶ کریر اولین اختراع خود، وسیلهای برای تصفیه هوا، را به ثبت رساند.
کارخانهها نساجی جنوب آمریکا از اولین استفادهکنندگان سیستم جدید کریر بودند.
کمبود رطوبت در محیط کارخانهها نساجی بلمونت موجب افزایش بار الکتریسیته ساکن در پنبه شده و این امر موجب سختی و تیرگی پارچه میگردید.
سیستم کریر رطوبت موجود در محیط را افزایش داد و در یک حد مطلوب پایدار نمود که این امر موجب از بین رفتن مشکل به وجود آمده گردید.
اولین مشتری خارجی سیستم جدید کریر، یک کارخانه نساجی واقع در یوکوهامای ژاپن بود که در سال ۱۹۰۷ این سیستم را خریداری نمود.